Luikse bokaal
Ingrediënten
- 2 kg Parijse aardappelen Ardo
- 1 kg Sperziebonen, gestoomd Ardo
- 100 g Tartaar kruidenmix Ardo
- 50 g Sjalotten Ardo
- 400 g Rode biet spekjes Ardo
- 15 halfzachtgekookte eieren
- 2 dl olijfolie
- 0,5 dl witte wijnazijn
- 400 g sla
Methode
- Stoom de aardappelen gedurende 8-12 minuten.
- Stoom de sperziebonen gedurende 3-5 minuten en koel onmiddellijk af.
- Meng de Tartaar kruidenmix en sjalotten met de olijfolie en azijn, breng op smaak met peper en zout.
- Bak de rode biet spekjes in de oven tot het krokant is.
- Snijd de sperziebonen en de Parijse aardappelen in kleinere stukken.
- Snijd de eieren doormidden en serveer 3 halve eieren per bokaal.
- Leg de ingrediënten in laagjes in de bokalen of kommetjes, eindig met de tartaardressing en de krokante rode biet spekjes.