Rode biet met Nordic twist

Ideaal als onderdeel van je saladbar of als side bij een zomerse BBQ!

Rode Biet Nordic
  •  10 personenp
  •  Voorgerecht, Bijgerecht, Vegetarisch, Veganistisch, Glutenvrij, Salade, Lactosevrij, BBQ
  •  10 personenp
  •  0minutenmin
  •  Voorgerecht, Bijgerecht, Vegetarisch, Veganistisch, Glutenvrij, Salade, Lactosevrij, BBQ

Ingrediƫnten

  • 1 kg gekookte rode biet, zonder schil
  • 40 g gemarineerde rode ui
  • 10 ml limoensap of rode wijnazijn
  • 10 g World Spice Blend Pro - Nordic Blend - Verstegen
  • Fruit Pepper lemon - Verstegen
  • Zeezout
  • geroosterde pijnboompitten
  • peterselieblad
  • bieslook, in ringetjes

Methode

  1. Snij de bietjes in blokjes. Kruid met WSB Nordic blend.
  2. Meng met de pickled oignon en wat limoensap. Smaak af met wat Zeezout.
  3. Presenteer in een decoratieve schaal. Werk af met wat Zeezout/ Fruit Pepper lemon/ peterselie en bieslook. Werk als laatste af met de geroosterde pijnboompitjes.

TIP
Naar smaak kan men nog extra garnituur toevoegen:

  • Gember is een absolute topper voor extra pit.
  • Als maaltijdsalade kunnen feta en/of Griekse pasta toegevoegd worden.
  • Ook lekker met Bulgur.
  • Werk af met Sumac voor een fruitige toets

TIP VOOR DE KLANT 

  • Werk net voor het serveren af met granaatappelpitjes.
  • Serveer met gegrild stokbrood of Turks brood.

Blijf op de hoogte