Rode biet met Nordic twist
Ideaal als onderdeel van je saladbar of als side bij een zomerse BBQ!
Ingrediƫnten
- 1 kg gekookte rode biet, zonder schil
- 40 g gemarineerde rode ui
- 10 ml limoensap of rode wijnazijn
- 10 g World Spice Blend Pro - Nordic Blend - Verstegen
- Fruit Pepper lemon - Verstegen
- Zeezout
- geroosterde pijnboompitten
- peterselieblad
- bieslook, in ringetjes
Methode
- Snij de bietjes in blokjes. Kruid met WSB Nordic blend.
- Meng met de pickled oignon en wat limoensap. Smaak af met wat Zeezout.
- Presenteer in een decoratieve schaal. Werk af met wat Zeezout/ Fruit Pepper lemon/ peterselie en bieslook. Werk als laatste af met de geroosterde pijnboompitjes.
TIP
Naar smaak kan men nog extra garnituur toevoegen:
- Gember is een absolute topper voor extra pit.
- Als maaltijdsalade kunnen feta en/of Griekse pasta toegevoegd worden.
- Ook lekker met Bulgur.
- Werk af met Sumac voor een fruitige toets
TIP VOOR DE KLANT
- Werk net voor het serveren af met granaatappelpitjes.
- Serveer met gegrild stokbrood of Turks brood.