Tajine van kikkererwten
Ingrediënten
- 5 kg kikkererwten, gekookt
- 1 kg courgette, in blokjes (Ardo) of courgetti
- 1 kg paprika, gegrild (Ardo)
- 500 gr snijbonen (Ardo)
- 500 ml gehakte tomaat
- 250 gr zongedroogde tomaat
- 1 kg erwtjes, diepvries
- 1 blik van 1 l olijven
- 2 stuks citroenen, gekonfijt
- Verstegen Lahtor Authentic Origin
- Verstegen Chermoula Authentic Origin
- 2 l groentebouillon
Methode
- Snij de boontjes en de gekonfijte citroen.
- Voeg alle ingrediënten toe en kruid met de Lahtor en de Chermoula. (deze bevatten geen toegevoegd zout)
- Laat 15 minuten sudderen.
- Breng indien gewenst verder op smaak met de Lahtor en/of Chermoula.
- Voor een extra rijke smaak kan je saffraandraadjes toevoegen en Deens gerookt pyramidezout.
- Afwerken met pijlajuin en koriander (voor de liefhebbers)