Veganaise - de basis en meer
Toekomstproef 2025 bracht foodprofessionals samen rond één doel: plantaardig centraal zetten in de grootkeuken.
Tijdens de demo ‘Salad bar en vegetable snacking’ inspireerde Peter De Wandel (Ardo), met smaakvolle ideeën voor een next level salad bar.

Ingrediënten
- 2 dl sojamelk natuur
- 1 eetlepel mosterd
- 0,3 dl azijn
- 8 dl zonnebloemolie
- Peper & zout
Methode
- Meng alle ingrediënten samen.
- Als de consistentie te dik is, voeg dan wat water toe.
- Kan op zichzelf worden gebruikt, maar is ook geweldig als basis voor verschillende sauzen.
Italiaanse stijl veganaise:
Voeg 100g Ardo kruidenmix all'Italia toe.
BBQ veganaise:
Meng met 100g Ardo Barbeque-kruidenmix en gerookt paprikapoeder.
Thaise veganaise:
Meng met 50g Ardo kruidenmix op Thaise wijze, limoen en wasabi.
Tex Mex veganaise:
Meng met 100g Ardo kruidenmix in Mexicaanse stijl en Cajun kruidenmix.
Knoflook veganaise:
Meng met 30g chilipeper en 30g Ardo knoflookblokjes