Gevulde rode paprika's Medina
Ingrediënten
- 20 rode paprika’s
- 800 g gedroogde linzen
- 1 kg quinoa
- 1,5 kg courgetteblokjes
- 160 g amandelschilfers
- 200 g kappertjes
- 2 bussels pijpajuin
- 60 g verse munt
- 200 g rozijnen
- 60 g Verstegen Medina kruiden
- 4 dl olijfolie
- 2,6 l water
Methode
- Snijd de paprika’s doormidden haal de zaadjes er uit en plaqueer ze. Overgiet met een beetje olijfolie en bak 20 min in een oven van 220°C.
- Kook de linzen samen met de quinoa in water op een zacht vuur voor 15 minuten.
- Snijd de pijpajuin en verse munt fijn.
- Meng de quinoa/linzen met de courgetteblokjes, munt, pijpajuin, rozijnen, kappertjes, de Medina kruiden en overgebleven olijfolie.
- Vul de gegrilde halve paprika’s met de mix en bak ze nog 10 min in de oven op 180°C.
- Dien op met rijst en tomatensaus.