Veggie bolognaise saus
Ingrediënten
- 1 kg uistukjes
- 500 g paprika stukjes mix
- 700 g wortelstukjes
- 300 g selderstukjes
- 500 g courgette blokjes
- 0,2 L olijfolie
- 110 g Verstegen Guilt Free Tomato Ketchup
- 200 g Ardo Italiaanse kruiden
- 3,2 kg tomatenpulp
- 0,5 l water
- 80 g groentenbouillon
- beetje roux, maizena of sausbinders
- 1,25 kg Greenway gehaktballetjes
Methode
- Stoof de groentjes in de olijfolie tot ze gaar zijn.
- Voeg er de kruiden, bouillon, water, ketchup en tomatenpulp bij en laat 15 tal minuutjes pruttelen op zacht vuur. Dik de saus eventueel beetje op.
- Hak de Greenway gehaktballetjes fijn en meng ze met de tomatensaus.
- Nog even op vuur tot saus goed warm is.
- Serveer met al dente gekookte pasta naar keuze.