Libanese tabouleh met falafel en flatbread
Ingrediënten
- 100 stuks falafel - Ardo
- 1 kg zachte geitenkaas
- 30 g Verstegen Gomasio black lampong pepper
- 1 kg gekookte bulgur
- 1 kg komkommer (blokjes zonder pitten)
- 1 kg brunoise van tomat
- 300 g platte peterselie
- 300 g Verstegen Vriesdroogde groene munt
- olijfolie
- limoen- of citroensap
- Verstegen Spicemix del Mondo za'atar
- Verstegen Chermoula
- Verstegen Ras el Hanout
- rode ui
- granaatappelpitjes
- zout
- flatbread of pitabrood
Methode
- Meng de kaas met de Gomasio black lampong pepper.
- Meng de ingrediënten voor de tabouleh en kruid af.
- Bak de falafel en verwarm het flatbread.
- Dien alles samen op, serveer er limoen bij en geniet.
TIPS
- Voeg voor de liefhebbers koriander toe.
- Flatbread is heerlijk, maar Turks of Grieks pitabrood is ook fantastisch bij dit gerecht.
- Je kan naar smaak look toevoegen aan de tabouleh. Versterk de tabouleh met Verstegen Yedi bahart of Chinese 5 spice mix voor extra diepgang en smaak.
ZELF FALAFEL MAKEN?
basisrecept voor 100 stuks:
- Laat 720 g kikkererwten 12 uur weken in ruim water.
- Giet en spoel af, laat nog 12 uur weken.
- Spoel af en hak fijn in de blender (zanderig)
- Voeg 300 g ui, 400 g platte peterselie, 2 theelepels baking soda, 20 g Spicemix del Mondo Medina en 10 g Chermoula toe.
- Pureer tot een dikke pasta. Voeg zout toe indien nodig.
- Dek af en laat een uurtje rusten in de koelkast.
- De balletjes moeten gefrituurd worden om goed te verteren. Bak deze niet in de oven.