Libanese tabouleh met falafel en flatbread

Verstegen9777 Lr 1 1
  •  20 personenp
  •  Hoofdgerecht, Vegetarisch, Take-away, Streetfood
  •  20 personenp
  •  0minutenmin
  •  Hoofdgerecht, Vegetarisch, Take-away, Streetfood

Ingrediënten

  • 100 stuks falafel - Ardo
  • 1 kg zachte geitenkaas
  • 30 g Verstegen Gomasio black lampong pepper
  • 1 kg gekookte bulgur
  • 1 kg komkommer (blokjes zonder pitten)
  • 1 kg brunoise van tomat
  • 300 g platte peterselie
  • 300 g Verstegen Vriesdroogde groene munt
  • olijfolie
  • limoen- of citroensap
  • Verstegen Spicemix del Mondo za'atar
  • Verstegen Chermoula
  • Verstegen Ras el Hanout
  • rode ui
  • granaatappelpitjes
  • zout
  • flatbread of pitabrood

Methode

  1. Meng de kaas met de Gomasio black lampong pepper.
  2. Meng de ingrediënten voor de tabouleh en kruid af.
  3. Bak de falafel en verwarm het flatbread.
  4. Dien alles samen op, serveer er limoen bij en geniet.

TIPS

  • Voeg voor de liefhebbers koriander toe.
  • Flatbread is heerlijk, maar Turks of Grieks pitabrood is ook fantastisch bij dit gerecht.
  • Je kan naar smaak look toevoegen aan de tabouleh. Versterk de tabouleh met Verstegen Yedi bahart of Chinese 5 spice mix voor extra diepgang en smaak.

ZELF FALAFEL MAKEN?

basisrecept voor 100 stuks:

  • Laat 720 g kikkererwten 12 uur weken in ruim water.
  • Giet en spoel af, laat nog 12 uur weken.
  • Spoel af en hak fijn in de blender (zanderig)
  • Voeg 300 g ui, 400 g platte peterselie, 2 theelepels baking soda, 20 g Spicemix del Mondo Medina en 10 g Chermoula toe. 
  • Pureer tot een dikke pasta. Voeg zout toe indien nodig.
  • Dek af en laat een uurtje rusten in de koelkast.
  • De balletjes moeten gefrituurd worden om goed te verteren. Bak deze niet in de oven.

Blijf op de hoogte